Welkom bij de PaasChallenge

Leuk dat je meedoet met de PaasChallenge 2021 – De Weg door Jeruzalem. Dit spel neemt je mee door de stad Jeruzalem in de tijd van Jezus. De PaasChallenge duurt ongeveer 1,5 uur. Je volgt een route langs negen locaties die elk op ca. 3 minuten afstand liggen. Onderweg sta je regelmatig stil om te luisteren naar het verhaal en om puzzels te doen en opdrachten uit te voeren. Bij de laatste locatie krijg je een klein cadeautje met een bijbehorende opdracht.

Zelf meenemen

  1. smartphone met een volle batterij (+ eventueel een powerbank) en een internet abonnement.
  2. op smartphone: QR Scanner app (bij een Iphone werkt dit via de camera-app). Test je QR-scanner van te voren even.
  3. oortjes of een bluetoothspeaker om te luisteren naar het audioverhaal.

Testen of je QR Scanner app werkt? Scan dan de onderstaande QR-code.

Een dag van te voren

Een dag van tevoren ontvang je een e-mail met de laatste informatie, het adres van de startlocatie en een reminder van het door jou/jullie gekozen starttijdstip. Houd je aan dat starttijdstip, zodat de groepjes elkaar niet tegenkomen (i..v.m. de corona-maatregelen). Wil je graag op een andere dag of een ander tijdstip beginnen? Dat kan! Open dan de e-mail en druk op de knop ‘Verplaatsen’. Ben je verhinderd om mee te doen? Druk dan in de e-mail op de knop ‘Annuleren’.

Op de startlocatie

De startlocatie zal in de nabije omgeving van de Diependaalsekerk zijn (Diependaalselaan 138, Hilversum). Op de startlocatie krijg je van ons het volgende (je mag dit zelf uit de aanwezige plastic opbergdozen pakken):

  1. Een print van de instructies.
  2. Een routeblad.
  3. Een scoreblad.
  4. Een zakje met 10 spijkers.

Op het routeblad staan 26 locaties waarvan er maar negen echte spellocaties zijn. Door het scannen van QR-codes krijg je via je smartphone je te horen naar welke volgende locatie je moet gaan.

Keuze uit vier karakters

Je kiest in het begin van het spel, op de startlocatie, één van de vier karakters:

• Claudia: een powervrouw die haar tijd ver vooruit is.
• Juda: een man die leeft voor liefde.
• Jozef: een spirituele leider.
• Jozua: een echte vrijheidsstrijder.

Je mag als vrouw ook voor een mannelijk karakter kiezen en als man voor Claudia. Alle vier de karakters waren tijdgenoten van Jezus. Laat je daarna leiden door het verhaal. Je kunt als duo/ gezin hetzelfde karakter kiezen maar je kunt ook ieder verschillende karakters kiezen. Dat maakt voor het spelen van het spel niet uit.

Opdrachten en puzzels

In het spel maak je keuzes voor het door jou gekozen karakter. Deze keuzes resulteren in een score. Deze score vul je in op het scoreblad. Dit scoreblad ligt voor je klaar op locatie 1, het startpunt. Elk karakter heeft een eigen symbool om de score bij te houden. Op enkele locaties speel je een puzzel. Los deze puzzels op en geef je antwoord op je smartphone in het aangegeven vakje. Op enkele locaties zijn er doe-opdrachten. Voer deze uit om zo het paasverhaal zo echt mogelijk mee te maken.

Coronaproof

Naast de corona-maatregelen van de overheid vragen we je de volgens spelregels in acht te nemen. Zorg dat je op veilige afstand van elkaar en andere mensen blijft. Probeer ruiten en objecten in het spel niet aan te raken. De organisatie zal deze ook regelmatig schoonmaken of desinfectiemiddel bij objecten plaatsen. Zorg dat je je houdt aan de door jou gekozen datum en tijdstip, zo zorgen we dat groepjes elkaar niet tegen komen.

Social media

Deel natuurlijk je foto’s van de paaschallenge op je eigen social media! Gebruik hiervoor de hashtags #paaschallenge en #paaschallengeinhilversum.